Vuurwerkteam verricht drie arrestaties

Het speciale vuurwerkteam van de politie heeft afgelopen woensdag een 28-jarige man uit Leiden, een 17-jarige man uit Bodegraven en een 21-jarige man uit Den Haag aangehouden wegens de handel in zwaar illegaal vuurwerk. De drie mannen werden aangehouden op een parkeerplaats aan de Goudseweg in Bodegraven. In totaal werd voor ongeveer 70 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag genomen. De verdachten uit Leiden en Bodegraven zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De derde verdachte is na verhoor weer vrijgelaten vanwege zijn beperkte rol. Hij reed de auto waarin het vuurwerk werd vervoerd.

De politie kwam de verdachten en het vuurwerk op het spoor na een uitgebreid onderzoek door het vuurwerkteam. Nadat bekend werd dat er een transport zou plaatsvinden, greep de politie in. Op een parkeerterrein aan de Goudsweg werden de verdachten aangehouden. Zowel daar als in de woning van de verdachte uit Bodegraven en een woning in Voorburg waar een vriendin woont van één van de verdachten, werd in totaal ongeveer voor 70 kilogram illegaal en zwaar vuurwerk aangetroffen zoals ‘flowerbeds’ en ‘explods.’

De politie vraagt mensen om te bellen naar de plaatselijke politie via 0900-8844 of naar MeldMisdaadAnoniem 0800-7000 als ze tips hebben over de handel in illegaal vuurwerk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×