Aan de slag met oude botten bij Naturalis

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Dubois, ontdekker van de aapmens’ vindt er morgen in Naturalis wetenschappelijk onderzoek plaats. Paleobiologe dr. Christine Hertler zal dan samen met het publiek schedels en tanden opmeten, die Eugene Dubois heeft opgegraven op Java. Deze stoffelijke resten zijn afkomstig van herten en runderen, die zo’n miljoen jaar geleden leefden.

Aan de hand van de afmeting van de schedels en tanden kan Hertler het gewicht van de dieren bepalen en zien wat voor soort voedsel ze aten. Op die manier kan ze vervolgens bepalen of de dieren in het regenwoud of op bijvoorbeeld savannes leefden. Het publiek kan de paleobiologe uit Frankfurt, die les geeft aan de Goethe University en onderzoek doet bij het Senckenberg Research Institute tijdens het onderzoek helpen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Op www.naturalis.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×