Erepenning voor Leidse Pluimvee- en Konijnensportvereniging

De Leidse Pluimvee- en Konijnensportvereniging (LPKV) heeft afgelopen vrijdag de Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester Lenferink reikte de penning namens de koningin uit, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de vereniging. Op 1 mei 1908 werd de vereniging opgericht onder de naam Leidsche Pluimvee-Vereniging. Het was één van de eerste plaatselijke verenigingen in die branche en in het bestuur zaten onder andere dr. H van Sillevoldt en de wollendekenfabrikant J. Zaalberg.

Na een tijdje sloten zich ook meerdere konijnenfokkers bij de vereniging aan. Dit resulteerde in 1933 in de Konijnensportvereniging Leiden & Omstreken. In 1948 besloten beide verenigingen te fuseren, en verder te gaan onder de naam Leidse Pluimvee en Konijnensportvereniging.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×