Erepenning voor Leidse Pluimvee- en Konijnensportvereniging

De Leidse Pluimvee- en Konijnensportvereniging (LPKV) heeft afgelopen vrijdag de Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester Lenferink reikte de penning namens de koningin uit, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de vereniging. Op 1 mei 1908 werd de vereniging opgericht onder de naam Leidsche Pluimvee-Vereniging. Het was één van de eerste plaatselijke verenigingen in die branche en in het bestuur zaten onder andere dr. H van Sillevoldt en de wollendekenfabrikant J. Zaalberg.

Na een tijdje sloten zich ook meerdere konijnenfokkers bij de vereniging aan. Dit resulteerde in 1933 in de Konijnensportvereniging Leiden & Omstreken. In 1948 besloten beide verenigingen te fuseren, en verder te gaan onder de naam Leidse Pluimvee en Konijnensportvereniging.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×