Burgemeester neemt maatregelen voor rustige jaarwisseling

Over het algemeen is de jaarwisseling de afgelopen keren redelijk rustig verlopen, maar in een paar Leidse wijken vonden toch ernstige incidenten plaats. Daarom heeft burgemeester Lenferink een aantal maatregelen genomen om de politie meer armslag te geven en direct te kunnen optreden tegen onruststokers. Brandweer, politie en gemeente zullen nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat de jaarwisseling een feestelijk karakter krijgt. Leiden Noord - de wijken Groenoord, Noorderkwartier en De Kooi- en Leiden West - de wijken Hoge en Lage Mors en Stevenshof- zijn aangewezen als tijdelijke veiligheidsrisicogebieden. In deze gebieden kan het openbaar Ministerie toestemming geven tot preventief fouilleren en het onderzoeken van meegebrachte goederen, zoals (vuur)wapens en zwaar, verboden vuurwerk. Van 30 december 12.00 uur tot 1 januari 09.00 uur, mag er geen gezichtbedekking worden gedragen, moet men zich direct kunnen legitimeren, mogen er geen stokken of knuppels worden vervoerd en moet men zich op de eerste aanwijzing van de politie verwijderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×