Heeft Universiteit Leiden lak aan LAK?

De universiteit Leiden heeft besloten om vanaf het jaar 2010 haar financiële bijdrage aan het LAKtheater in te trekken. Het LAK speelt al zo’n 50 jaar een belangrijke rol in het Nederlandse kunstbestel. Volgens de Stichting Samenwerkende Podia (Stampod) heeft de Leidse universiteit een in zichzelf gekeerd karakter en is de relatie met de Sleutelstad en haar bewoners schraal. De activiteiten in het LAK, soms gecombineerd met het Scheltemacomplex, vormden hierop een positieve uitzondering. Stampod: “In het LAK ontmoet de universiteit zichtbaar haar stadsbewoners. Op deze plek komt het gedachtegoed van het oudste centrum voor wetenschap en cultuur markant in beeld. En wat doet de universiteit met die belangrijke rol? Zij doet het LAK in de aanbieding; zij heeft lak aan het LAK”.

Stampod programmeert het tweejaarlijks Festival Grenzenloos in het LAK. Ook deze mogelijkheid dreigt vanaf 2010 te zijn verkeken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×