GroenLinks bezorgd over aantal huizen Oude Kooi

Hoewel GroenLinks het met de Sleutels van Zijl en Vliet eens is dat de Oude Kooi dringend toe is aan een opknapbeurt, maakt de partij zich zorgen over het aantal woningen dat er terugkomt. Die zorgen zijn ontstaan door een artikel in het Leidsch Dagblad, waarin de corporatie zou spreken over afname van het aantal woningen. GroenLinks vraagt de corporatie dan ook om meer duidelijkheid over de plannen en de consequenties van de eventuele sloop of renovatie in de wijk. Afname van het aantal huizen is immers tegen het Leidse beleid om meer woningen te bauwen. Bovendien kunnen niet alle huidige bewoners terugkeren als er minder woningen gebouwd worden.

Verder is GroenLinks van mening dat hogere huurprijzen van de nieuwbouw er niet toe mogen leiden dat bewoners met een smalle beurs moeten vertrekken. De partij vindt dat het opknappen van de Oude Kooi een bijzondere aanpak vraagt, waarbij de corporatie zorgvuldig om moet gaan met de unieke sociale structuur en het historische karakter van de wijk.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×