Leidse jazzweek van start met The Big Chris Barber Band

Jazzlegende Chris Barber zal met zijn elfkoppige band ‘The Big Chris Barber Band’ op 17 januari de spits afbijten van de Leidse Jazzweek 2009! Barber wordt gezien als een van de grondleggers van de ‘Londense Jazzscene’. Op negentienjarige leeftijd richtte hij zijn eerste ‘Barber New Orleans band’ op, gevolgd door ‘The Chris Barber’s Jazzband’, die uitgroeide tot de meest succesvolle traditionele Jazzband ooit. Grote namen als The Beatles, The Rolling Stones en Eric Clapton lieten zich door hem inspireren. Sinds 1949 heeft de band meer dan 10.000 concerten gegeven en opnamen gemaakt. Het concert vindt plaats in Four Reasons aan de Lange Mare. Tijdens de Leidse jazzweek, van 21 tot en met 25 januari, treden onder andere op: Zuco 103, Club des Belugas, Candy Dulfer, Rita Reys, Giovanca, Hans Dulfer, Young Sinatras, Carel Kraayenhof en Gare du Nord. Meer info, volledig programma en de kroegentocht: www.leidsejazzweek.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×