'Oranje hoofddoek' door Marja Selier; foto: PR.

ARS opent nieuwe jaar met vier nieuwe leden

Ars Aemula Naturae (ARS) opent haar nieuwe jaar met de presentatie van vier nieuwe leden. De tentoonstelling, gecombineerd met een Nieuwjaarsreceptie, wordt op zondag 11 januari geopend door de voorzitter van de kunstenaarsvereniging: Fred Brandt. De ‘nieuwe’ kunstenaars zijn: Eliza Kopec, Fred Rohde, Marja Selier en Achille. Kopec zoekt naar schoonheid en schildert geometrische zuivere vormen, basaal en zonder opsmuk. Haar abstracte schilderijen en reliëfs worden gekenmerkt door regelmaat en geometrie. Rohde documenteert mensen in authentieke (foto)portretten. Deze lijken eenvoudig, maar geven een diepe innerlijke beschouwing weer. Daarnaast maakt Rohde experimentele fotografie. Selier wil de kijker nieuwsgierig maken met haar portretten. Zelf zegt zij hierover: “Ik schilder mensen maar geen portretten”. Haar schilderijen kunnen ongemakkelijk aanvoelen: wat is werkelijkheid, wat is illusie? Achille laat in zijn composities een bijzondere rust en een Oosterse sfeer zien. Observaties van de natuur inspireren de kunstenaar tot diep doorwerkte schilderijen en prenten.

De tentoonstelling loopt tot en met 1 februari. Meer info en openingstijden: www.arsaemula.nl.

Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9 a, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×