'Naked Lady' heeft duistere kant

Vanwege de kale stengel wordt de Amararyllisplant in Noord-Amerika ook wel de ‘Naked Lady’ genoemd. De bloemen strelen het oog, maar bezitten ook een duistere kant. In de plant en dan vooral in de bol, zit het giftige alkaloïde lycorine. Een bloeiende Amaryllis is een fascinerend gezicht, waarbij er soms wel zes of wel tien bloemen tegelijk op de wankele steel staan. Op het binnenterras van de subtropische wintertuin in de Leidse Hortus zijn er allerlei varianten te zien van egaal felrood tot wit-roze gestreept en cultivars met zacht oranje, koraalrode en tot zelfs bruinachtig paarse bloemen. Met meer dan 3000 Amaryllisbloemen, gekweekte bollen en snijbloemen, die volgens een strikt kweekschema tot bloei zijn gebracht, lijkt het al volop lente in de Hortus. De bloemenzee is nog tot 1 maart te bewonderen. Meer info: www.hortusleiden.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×