GroenLinks bezorgd over overname Nuon

Naar aanleiding van de waarschijnlijke overname van Essent door RWE, vreest GroenLinks Leiden dat de verduurzaming van de Nederlandse energie spaak zal lopen. De partij meent dan ook dat bij de eventuele overname van Nuon, de duurzaamheid centraal moet staan. GroenLinks Leiden zal bij de beoordeling van de mogelijke verkoop van het Leidse pakket de ambities voor investeringen in duurzame energie dan ook als belangrijkste criterium mee laten wegen.

De gemeente heeft een aandeel van 2,23 % in Nuon. De partij beseft dat dit kleine aandeel niet de doorslag kan geven bij belangrijke beslissingen op het gebied van klimaatbeleid. Toch wil de partij dat er goed wordt nagedacht over de voorwaarden bij een eventuele verkoop. Nuon heeft namelijk te kennen gegeven voor de zomer meer bekend te maken over de overname door een buitenlandse partij.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×