GroenLinks pleit voor verbod op particulier vuurwerk

GroenLinks Leiden pleit voor vuurwerkshows en een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. De partij doet dat naar aanleiding van het burgerinitiatief voor een verbod op vuurwerk, dat door enkele partijgenoten is opgezet. Dit initiatief genaamd ‘Meer plezier met minder vuurwerk’, dat door meer dan 50.000 mensen werd ondertekend, pleit ervoor dat alleen professionals nog vuurwerk mogen afsteken met oud en nieuw. Aangezien dit initiatief dus ondertekend is door meer dan 40.000 mensen, zal het in de Tweede Kamer worden besproken. Echter daar is er volgens GroenLinks weinig belangstelling voor. De partij verzoekt burgemeester Lenferink zich dan ook hard te maken voor het burgerinitiatief.

Uit een peiling vorig jaar bleek een meerderheid van de mensen voor een vuurwerkverbod. Er zijn echter ook veel tegenstanders die een verbod een beperking van hun vrijheid vinden. “Veel mensen vinden dat een vuurwerkverbod de vrijheid inperkt, echter op dit moment beperkt het vele vuurwerk de vrijheid van veel mensen om buren en familie een gelukkig nieuw jaar te wensen of om rond oud en nieuw de hond uit te laten. Een verbod is daarom juist een vergroting van de vrijheid”, aldus duo-raadslid Vincent Kagie.

Leiden Nieuws Vuurwerkverbod


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×