Ben van Noort en Loek Eenens koninklijk onderscheiden

Burgemeester Lenferink heeft dr. Ben van Noort en mr. Loek Eenens, afgelopen zondag koninklijk onderscheiden. Beide heren zijn door de koningin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege hun inzet voor de Algemene Leidse Studenten Vereniging Quintus, die zondag 30 jaar bestond. De 54-jarige Ben van Noort richtte op 18 januari 1979 met enkele medestanders de vijfde algemene studentenverenigingin Leiden op. Deze vereniging telde binnen 2 jaar al 560 leden. Hoewel Van Noort naar Ermelo verhuisde, bleef hij betrokken bij Quintus. Zo is hij vice-voorzitter van de Stichting Exploitatie Sociƫteit Quintus en de Stichting De Houwhamer. Verder nodigt hij oude en nieuwe bestuursleden van de vereniging jaarlijks bij hem thuis uit, om hen allerlei wijze lessen te geven over het voortbestaan van Quintus.

De 49-jarige Loek Eenens die nu in Oegstgeest woont, sloot zich vrijwel meteen na de oprichting bij de vereniging aan en werd er president-commissaris. Ook na zijn afstudereren bleef hij betrokken bij Quintus. Zo was hij onder andere jaren lang voorzitter van de twee stichtingen, waarvan Van Noort Vice-voorzitter is. Verder was hij onder andere betrokken bij de verhuizing van de club van het pand aan de Korte Mare naar de Boommarkt.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×