Regionale brandweerorganisatie voor Hollands Midden

Als het aan het Dagelijks Bestuur van de Regionale Brandweer Hollands Midden ligt, komt er één nieuwe regionale brandweerorganisatie. Dit is besloten tijdens de vergadering van vorige week dinsdag. De bal ligt nu bij de burgemeesters van alle 28 deelnemende gemeenten, die samen het Algemeen Bestuur vormen. Zij zullen volgende week donderdag bepalen of zij al dan niet akkoord gaan met de oprichting van zo´n regionale organisatie. Het is de bedoeling dat al de 28 gemeenten hun brandweerzorg onderbrengen bij deze organisatie, die per 1 januari 2010 een feit moet zijn. Bij die overdracht gaan alle medewerkers en vrijwilligers mee, zodat er geen ontslagen hoeven te vallen. Volgens het voorstel zal de organisatie onder leiding van één regionaal commandant staan, komen alle medewerkers in regionale dienst en worden de inkoop en het beheer van materieel centraal geregeld. Zodra het Algemeen Bestuur een besluit genomen heeft, besluiten alle gemeentebesturen afzonderlijk of zij mee willen in de regionale organisatie.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×