Onthulling 'Vehiculus qnalpodii' in Leidse Hortus

In het kader van de Leidse Luchtwerken, onthulde wethouder John Steegh vanmiddag een wel zeer bijzondere boom in de Leidse Hortus. Deze ‘Vehiculus qnalpodii’ bestaat in zijn geheel uit auto-uitlaten, die op een zeer kunstzinnige manier door de kunstenaars van het K.U.T. ( Kunst Uitschot Team) met elkaar verbonden zijn, waardoor een bijna levensechte boomstructuur is ontstaan. Het kunstwerk symboliseert de tegenstelling tussen schone lucht en uitlaatgassen. Na een korte inleiding door de directeur van de Hortus Botanicus, Dr. Paul Ke├čler, was het woord aan wethouder Steegh, die de kracht van het visualiseren van aspecten van luchtkwaliteit door het K.U.T. een warm hart toedraagt. Ook de tijdelijkheid van de kunstwerken van het team vindt Steegh een goed uitgangspunt, omdat de musea, volgens zijn zeggen, toch al bomvol kunst zijn. Na zijn speech, begoot de wethouder de ijzeren boom met benzine en rookten de uitlaten zachtjes, de bezoekers omhullend in een lichte mist. De uitlatenboom zal nog drie maanden in de Hortus te bewonderen zijn.

Foto’s: Jacqueline Borg.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×