Politie houdt zes automobilisten en een bromfietser aan

Afgelopen weekend werden bij alcoholcontroles in het verkeer, zes automobilisten en een bromfietser aangehouden. Een 16-jarige Leidse bromfietser werd vrijdagavond op de Stevenshofdreef aangehouden met een paar glaasjes teveel op. Diezelfde avond werd een 22-jarige Leidenaar tot stoppen gedwongen, omdat de verlichting van zijn auto niet aan stond, terwijl hij over de Langegracht reed. De man, een beginnend bestuurder, had te diep in het glaasje gekeken. Zaterdag om 02.00 uur werd een 42-jarige Leidenaar op de Beestenmarkt betrapt op het rijden onder invloed. Diezelfde nacht zagen agenten een 28-jarige Alphenaar in het voetgangersgebied van de Haarlemmerstraat rijden. Toen de man hierop werd aangesproken, roken de agenten een sterke alcohollucht en namen een blaasproef af; het resultaat loog er niet om. Zaterdagmiddag kon een beginnend bestuurder, een 22-jarige Leidenaar, zijn rijbewijs inleveren wegens het overschrijden van de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer; hij werd aangehouden op de Da Costastraat.

In de nacht van zondag op maandag werd een 51-jarige Leidse automobilist gecontroleerd op de Haagweg, met een flink stuk in zijn kraag. Enkele uren later werd een 23-jarige Griekse automobilist op de Pelikaanstraat aangehouden. Hij kreeg een boete van 350 euro, omdat hij de toegestane norm fiks overschreden had.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×