Stadsvogelcampagne gestart in Koetshuis Leidse Hout

Gisteren heeft wethouder van verkeer en milieu, John Steegh, in het Koetshuis van de Leidse Hout een tentoonstelling over stadsvogels geopend. Hiermee is de aftrap gegeven voor de Stadsvogelcampagne. Op initiatief van Vogelbescherming Nederland, in samenwerking met de gemeente, buurgemeenten, woningbouwverenigingen, scholen, boekwinkels en natuurverenigingen, wordt er extra aandacht besteed aan stadsvogels en hun leefomgeving. Om in de stad te kunnen overleven zijn vogels voor een groot deel afhankelijk van de stadsbewoners. Alleen door samen actie te ondernemen kan een betere leefomgeving voor de vogels gecreƫerd worden. Tijdens de campagne worden er een jaar lang allerlei activiteiten georganiseerd, zoals excursies, lezingen en tentoonstellingen. Meer info: www.leiden.nl/stadsvogels.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×