Inbrekers slaan bewoner op klaarlichte dag

Een bewoner van de Vreewijkstraat heeft het gisteren aan de stok gehad met twee inbrekers met een Noord Afrikaans uiterlijk. De man was rond 15.00 uur op de zolder van zijn huis bezig, toen hij geluiden in de tuin hoorde. Hij nam polshoogte, maar zag niemand in de tuin. Wel hoorde hij plotseling geluiden op de eerste verdieping en zag hij even later een man door zijn huis lopen. De bewoner probeerde de indringer te pakken te krijgen, maar kwam samen met hem ten val. Er dook een tweede indringer op, die de man met een slagvoorwerp sloeg. Toen werd het beide inbrekers te heet onder de voeten. Ze verlieten het huis via de voordeur, gevolgd door hun slachtoffer. Hij zag hen vluchten richting de Hugo de Grootstraat en daarna vermoedelijk in de richting van de Jan van Goyenkade. Daar verloor hij hen uit het oog. De politie pakte even later twee Leidenaars op, maar hun betrokkenheid bij de zaak staat nog niet vast. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×