Studenten maken kennis met doven en slechthorenden

Komende zaterdag organiseert studentenvereniging SSR-Leiden een interactieve dag voor jongeren met een auditieve handicap en studenten. Door middel van deze dag die in het teken van de maatschappij staat, wil de vereniging niet alleen doven en slechthorenden kennis laten maken met het studentenleven, maar ook studenten laten zien hoe het is om een auditieve handicap te hebben. Er is dan ook voldoende tijd ingeruimd om ervaringen uit te wisselen. De dag begint om 13.30 uur met een inlooplunch. Tussen 14.30 en 18.00 uur zijn er workshops Tai Chi en gebarentaal, en worden er rondleidingen door Leiden gegeven. Van 18.30 tot 20.00 uur is er een maaltijd en om 20.00 uur start er een symposium, waarbij onder meer een slechthorende student en een docente dovencultuur zullen spreken. Tenslotte is er tussen 22.00 en 02.00 uur een borrel en dovendisco met lichteffecten. De hele dag zijn er tolken en studenten gebarentaal aanwezig om waar nodig de helpende hand te bieden.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×