Avond over geweldloos optreden en militaire interventie

“Is geweldloos optreden een alternatief voor militaire interventie in conflicten?” Wie zich over deze stelling wil buigen, is komende maandag welkom in de Lokhorstkerk. De Doopsgezinde Gemeente Leiden organiseert daar dan in samenwerking met Doopsgezind Wereldwerk en Christian Peacemaker Teams een gemeenteavond over dit onderwerp. Gene Stoltzfus die tot 2004 directeur van Christian Peacemaker Teams was, is de spreker tijdens deze avond. Stoltzfus heeft als CPT-werker in Irak gewerkt met moslim- en christelijke geestelijken, met Iraakse families van gedetineerden en met Amerikaanse soldaten. Daarnaast heeft hij in Pakistan en Afghanistan gewerkt onder de slachtoffers van bombardementen.

Verder heeft Stoltzfus vanuit zijn christelijke geloofsovertuiging zo’n 5 jaar als gewetensbezwaarde met ‘International Voluntary Services’ gewerkt in Vietnam tijdens de militaire acties van de VS.De avond begint om 19.45 uur en duurt tot 22.00 uur. De Lokhorstkerk is te vinden aan Pieterskerkstraat 1. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Na afloop kan er een vrijwillige bijdrage worden gedoneerd die bestemd is voor Christian Peacemaker Teams Nederland.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×