Academische wandeling in Leidse Hortus

In het kader van de 434e ‘Dies Natalis’, de verjaardag van ruim vier eeuwen bestaan van de Universiteit Leiden, verzorgt Carla Teune een academische wandeling door de Hortus Botanicus. In 1590 werd de ‘ledighe plaetse’ achter het Academiegebouw ingericht als Hortus Medicus en vele medische studenten genoten hier hun onderwijs. Beroemde namen, als Boerhaave, Linnaeus en Von Siebold lieten hun sporen achter in Leiden en in de Leidse Hortus. Teune zal de boeiende geschiedenis tijdens een zondagswandeling toelichten. Is de Leidse Hortus inderdaad de oudste botanische tuin van Europa en wordt er nog steeds wetenschappelijk onderzoek verricht?

De wandeling is volgens de organisatie een ‘must’ voor (oud-)studenten en iedereen met een Leids academisch hart. Na de wandeling is Grand CafĂ© Clusius geopend voor een kopje koffie, thee of warme chocolademelk.

Zondag 8 februari, aanvang 12.00 uur in de voortuin van de Hortus.

Meer info: www.hortusleiden.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×