Thomas Blondeau winnaar Ton Hoogenboomprijs

Thomas Blondeau heeft gisteren de Ton Hoogenboomprijs 2007/2008 gewonnen. De journalist van het Leids Universitair Weekblad Mare ontving deze prijs voor zijn artikel over de Minerva-discotheek HIFI “Er hangt hier een chille vibe”, dat op 13 maart 2008 in de Mare stond. De jury die bestond uit Judith Mulder (gemeente Leiden), Renée Merkx (Universiteit Leiden), Hans Hemmes (Omroep West) en juryvoorzitterRichard Hogenkamp (journalist), koos voor dit artikel, omdat het over een op en top Leids onderwerp ging, dat met zorg en passie en op een pakkende manier is opgeschreven. Bovendien deed de journalistieke aanpak de jury denken aan de stijl en bevlogenheid van de Leidse journalist Ton Hoogenboom.

Blondeau ontving in het Stadhuis uit handen van wethouder Jan-Jaap de Haan een bedrag van 500 euro en een speld.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×