Bas van Drooge nieuwe directeur DZB

De Zijl Bedrijven krijgt per 1 mei een nieuwe directeur. De 46-jarige Bas van Drooge volgt Adriaan Klok op, die onlangs afscheid van DZB nam. Van Drooge is altijd actief geweest in de profit sector. Hij had een aantal leidinggevende functies in de luchtvaartsector, waar hij zich onder meer bezig hield met managen van ombuigings- en veranderingsprocessen. Na een aantal banen bij de KLM werd hij In 2006 Technical Director van Kenya Airways en woonde met zijn gezin in Nairobi. Daar bouwde hij de capaciteit van de Technischedivisie radicaal uit om de grote groei het hoofd te bieden en leidde de verbetering van de operationele kwaliteit.

Naast zijn werk was Van Drooge een aantal jaar raadslid in de Deelraad van Amsterdam-Centrum, waar hij de portefeuilles Welzijn, Onderwijs, Openbare Ruimte enVerkeer/Parkeren beheerde. Hij vertelt: ”Ik ben in mijn functies altijd meer geïnteresseerd geweest in mensen dan enkel in winst. De overstap van de profit sector naar de non-profit sectorkomt voor mij dan ook als heel natuurlijk. Ik verheug me er zeer op om wat ik in mijn eerdere loopbaan geleerd heb, te mogen gaan inzetten bij het leerwerkbedrijfDZB”.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×