Finale Willie Wortel Wedstrijd gestart

Wie behoefte heeft aan een bezemzuiger, bouwvakkerspotloodslijper, meeuwenverjager of traintrein, hoeft nog maar even te wachten. Binnenkort start de bouw van deze nieuwe uitvindingen. Gisteren is bij het Leidse Dutch Space de finale van de Willie Wortel Wedstrijd begonnen. De deelnemende leerlingen hebben toen kennis gemaakt met de bedrijven en kunstenaars die hen gaan helpen met de realisatie van hun uitvindingen. Met de Willie Wortel Wedstrijd willen de gemeente, Leidse scholen en bedrijven, jongeren tussen de 12 en 15 jaar uitdagen hun creatieve gedachten ook technisch uit te voeren.

Ruim 1000 leerlingen van zes middelbare scholen uit de regio, bedachten in totaal 103 uitvindingen die ze graag in de praktijk wilden brengen. De jury koos uit al die inzendingen 13 finalisten. De leerlingen van die uitvindingen, zullen deze de komende tijd samen met kunstenaars en bedrijven in de praktijk brengen. Tijdens de finale op 24 april zijn ze allemaal te zien in Museum Boerhaave. Niet alleen de jury bepaalt de uiteindelijke prijswinnaars, ook het publiek mag één winnaar aanwijzen. Dat kan door een stem uit te brengen op www.williewortelwedstrijd.nl.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×