Politie wil fietsendiefstal Leiden-Zuid terugdringen

Hoewel fietsendiefstal een vorm van kleine criminaliteit is, krijgt menig fietsbezitter er mee te maken. De politie heeft er de handen aan vol en wil het aantal gestolen fietsen gaan terugdringen. Het lukt nu lang niet altijd de gestolen fietsen die worden gevonden terug te geven aan de rechtmatige eigenaar, omdat ze niet aan aangiftes gelinkt kunnen worden. De politie dringt er dan ook op aan dat iedereen die slachtoffer van fietsendiefstal wordt, daarvan aangifte doet. Nog belangrijker is het om de diefstal van fietsen te voorkomen. De politie is daarom in Leiden-Zuid een preventieactie gestart. In de etalages van de winkels op het Bevrijdingsplein en het Vijfmeiplein hangen preventieve posters en morgenmiddag worden er folders uitgedeeld aan het winkelend publiek. Hierin staan tips om diefstal te voorkomen. Zo is het onder meer handig om de fiets te voorzien van liefst twee goede sloten en het rijwiel met het frame vast te zetten aan een vast voorwerp, zoals een fietsbeugel.

Op www.fietsendiefstal.nl is een fietsenpaspoort aan te maken. Hierin kunnen alle kenmerken en unieke eigenschappen van de fiets worden vastgelegd. Dit kan handig zijn bij het doen van aangifte van diefstal. Aangifte kan gedaan worden via www.politie.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×