Nieuwe afspraken verbreding A4 Burgerveen-Leiden gemaakt

Het samenwerkingsverband tussen Rijk, provincie en gemeenten met betrekking tot de wegverbredingswerkzaamhedenbij de A4 Burgerveen-Leiden, is nieuw leven ingeblazen. Afgelopen week hebben minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en de wethouders van Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude nieuwe afspraken gemaakt, om de flessenhals zo snel mogelijk gezamenlijk op te heffen. Er zal niet alleen gewerkt gaan worden aan verbetering van de mobiliteit in de regio, maar ook aan ruimtelijke ontwikkeling van het gebied. Bovendien blijft de verlengde en verdiepte ligging van de A4 onder de Oude Rijn het uitgangspunt.

De werkzaamheden aan de weg, die naar verwachting in 2014 klaar zijn, kosten zo´n 17 miljoen euro. De betrokken gemeenten betalen met elkaar 16 miljoen euro en Rijkswaterstaat 1 miljoen.Als het tracébesluit dit jaar nog gereed komt en de Spoedwet wegverbreding, die op dit moment ter behandeling voorligt in de Eerste Kamer wordt goedgekeurd, kan het project starten.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×