MBO's slaan handen ineen voor zorg binnen schoolmuren

Tijdens een conferentie over Zorg Advies Teams afgelopen donderdag, hebben de Provincie, gemeenten en de vier MBO’s in Zuid-Holland afgesproken dat er nog dit jaar goede zorg beschikbaar komt binnen de schoolmuren. Het Da Vinci College, het ROC Leiden, het ID College en het Wellant College slaan samen met de gemeenten de handen ineen om Zorg Advies Teams op te zetten in het MBO. Deze teams zullen bestaan uit zorginstellingen als Bureau Jeugdzorg, de GGZ, het maatschappelijk werk en de schuldhulpverlening, en moeten problemen van de leerlingen binnen de scholen signaleren, zodat passende hulp geboden kan worden.

“De MBO’s zijn er om goed onderwijs te geven aan de jongeren. Belangrijke voorwaarden daarbij zijn dat jongeren graag naar school gaan en dat hun persoonlijkeontwikkeling voorspoedig verloopt. Laagdrempelige zorg binnen het onderwijs kan daar een uitstekende bijdrage aan leveren”, aldus gedeputeerde Tonny vande Vondervoort. “Wat wij in Zuid-Holland doen sluit precies aan op het advies van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid van vorige week. Met onze aanpak kunnen we ervoor zorgen dat jongeren hun schoolloopbaan afmaken.”

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×