Leiden wil 1,95 miljoen voor betere leefbaarheid Slaaghwijk

De gemeente heeft bij het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie gevraagd om een deel van het budget dat gereserveerd is voor preventie. Het gaat om een bedrag van 1,95 miljoen euro, dat de gemeente in samenwerking met de woningcorporaties Portaal en de Sleutels van Zijl en Vliet wil inzetten voor de uitvoering van de bestaande plannen voor de Slaaghwijk. Die plannen moeten onder meer de leefbaarheid in de wijk verbeteren en de kansen van de bewoners op werk vergroten. Hoewel de Slaaghwijk niet is benoemd tot Vogelaarwijk, heeft de Leidse wijk aldus de gemeente gezien de sociaal-economische structuur wel aantoonbaar te maken met vergelijkbare problematiek. Zaken die de gemeente en corporaties met het geld willen doen, zijn: het terugdringen van werkeloosheid, het maken van een doorsteek naar de Tuin van Noord, de herinrichting van het Valkenpadplein en het realiseren van een ruimte voor activiteiten met jongeren.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×