Ook PvdA bezorgd over toekomst LAK Theater

Ook de PvdA is bezorgd over de toekomst van het LAK Theater, nu de universiteit besloten heeft de financiering ervan in 2010 te stoppen.In vervolg op de vragen van GroenLinks eind januari, leggen Hilde Jansen en Conny Broeyer het college namens de PvdA enkele schriftelijke vragen voor. Ze zijn daarbij met name benieuwd naar het belang van het LAK in het cultuuraanbod van Leiden in vergelijking met andere voorzieningen voor podiumkunst en muziek.

Ze willlen allereerst weten hoeveel voorstellingen het LAK in 2007 en 2008 gehouden heeft, in vergelijking met andere door de gemeente gesubsidieerde voorzieningen zoals de Schouwburg. Vervolgens vragen ze zich af hoeveel procent daarvan te kenmerken is als vernieuwend cultureel aanbod, uitgesplitst naar voorziening. Tenslotte informeren ze naar de totale bezoekersaantallen van de verschillende culturele voorzieningen en de subsidiebedragen die al die instellingen kregen voor gebouwen en programma’s.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×