Workshops edelsteenkunde bij Naturalis

Het Nederlands Edelsteen Laboratorium (NEL) van Naturalis is niet meer alleen toegankelijk voor deskundigen en professionals. Ook geïnteresseerde particulieren kunnen er nu terecht. Speciaal voor hen wordt de workshop ‘The real bling bling’ georganiseerd. Tijdens deze workshop maken de deelnemers kennis met de edelsteenkunde. Deskundigen leggen hen uit hoe edelstenen als robijnen, parels, opalen en smaragden ontstaan, hoe neppers te onderscheiden zijn van echte en wat de kenmerken van edelstenen zijn. Ook krijgen ze een rondleiding door de Schatkamer van Naturalis, met onder andere stenen uit de collectie van Koning Willem I. Verder is het mogelijk eigen sieraden te laten beoordelen door dr. Hanco Zwaan, directeur van het NEL en zowel nationaalals internationaal expert in het determineren van edelstenen.

De workshops zijn in overleg met het NEL te plannen. Meer informatie daarover is verkrijgbaar bij Vanessa Neuerburg, Neuerburg@naturalis.nl.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×