Leidenaar vast voor witwassen geld en handel drugs

Een 45-jarige Leidenaar is afgelopen dinsdag aangehouden in verband met een onderzoek naar verdovende middelen en het witwassen van geld. De korpsrecherche van Politie Hollands Midden hield ook een 45-jarige man uit Kaag en Braassem, twee Amsterdammers van 39 en 27 jaar en een in Frankrijk verblijvende Nederlander van 57 jaar aan. Daarnaast werden er onder leiding van de rechter-commissaris van de rechtbank Den Haag en het Openbaar Ministerie 27 woningen en bedrijven doorzocht in Hollands Midden, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Lelystad en het buitenland. Het onderzoek naar de aangehouden mannen starte halverwege vorig jaar. De politie vermoedde dat zij zich bezig hielden met het witwassen van geld, en de handel in, en het vervoer van, verdovende middelen.

Er is niet alleen een strafrechtelijk onderzoek naar hen gestart. Het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie gaat na of de verdachten beschikken over onzichtbaar of crimineel vermogen. Omdat het OM dit vermogen wil terugvorderen, zijn er een woning, twee schepen, een sloep, zes auto´s, dure horloges, sieraden, luxe goederen, banktegoeden en een groot geldbedrag in beslag genomen. Op die manier wordt voorkomen dat de verdachten hun vermogen buiten het bereik van justitie brengen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×