Namen vereeuwigd in het glas

Vrijwel iedereen is vereeuwigd op allerlei foto’s. Sinds kort is het ook mogelijk om zich te laten vereeuwigen in het glas. Om de zeer kostbare renovatie van de Pieterskerk te kunnen betalen, is het Ramen met Namen-project gestart. Tegen betaling kunnen mensen die de kerk een warm hart toe dragen, hun naam, de naam van een dierbare, een familielid of jaarclub in de glas-in-loodramen laten aanbrengen. Met toestemming van Monumentenzorg zijn de onderste panelen van die ramen speciaal voor dat doel gereserveerd. Ze bieden ruimte aan ruim 2.000 namen. Het lettertype is ontworpen door letterontwerper Frank E. Blokland. Glazenier Stef Hagemeier neemt het brandschilderen voor zijn rekening.

Het vereeuwigen van een naam kost 50 euro, plus 25 euro per letter. Meer informatie is te vinden op www.pieterskerk.com.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×