Wandeling langs planten uit evolutietheorie Darwin

In het kader van het Darwinjaar besteedt ook de Leidse Hortus speciale aandacht aan de wereldberoemde wetenschapper en zijn evolutietheorie. Charles Darwin (1809 -1882) interesseerde zich niet alleen voor dieren en fossielen, maar ook voor planten, waarover hij enkele boeken schreef. Hierin verklaart de bioloog aan de hand van zijn onderzoek en observaties, dat planten net als dieren in te delen zijn in natuurlijke systemen. Tijdens een speciale zondagswandeling langs de systeemtuin, waarin planten staan ingedeeld op hun evolutionaire verwantschap zal dr. Gerda van Uffelen nadere toelichting en uitleg geven. De wandeling voert ook langs de grote collecties vleeseters en orchideeën, die belangrijk zijn geweest in het wetenschappelijke leven van Darwin.

De zondagswandeling vindt plaats op zondag 8 maart, aanvang 12.00 uur in de voortuin van de Hortus. Meer info: www.hortusleiden.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×