Wethouder Steegh roeit met de riemen die hij heeft

Wethouder John Steegh roeit komende woensdag met de riemen die hij heeft. Samen met hoogheemraad van Rijnland Pieter Hellinga, stapt hij in een C4 roeiboot. Geholpen door roeiers van Njord, maken ze een tochtje door de Leidse grachten. Tussen het peddelen door, overhandigen ze baniers aan een aantal cafés en restaurants, watersportverenigingen en rederijen. Het tochtje maakt deel uit van de campagne ‘Leiden leeft met water’ en moet mensen bewust maken van het belang van aantrekkelijk en schoon water. De boot vertrekt om 13.30 uur vanaf het verenigingsgebouw van Njord en meert 10 minuten later aan bij Annie’s Verjaardag. Vervolgens varen de roeiers richting Tapas en Zo, waar ze ook de eigenaar van Rederij De Drie Geuzen ontmoeten. Daarna roeit het gezelschap naar de ligplaats van Rondvaart GroeneHart Cruises in de Haven. Rond 14.30 uur vaart de C4 via de Singel naar café Barrera op het Rapenburg. De campagne is een initiatief van het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×