Alles over reuma

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum werd opgericht. Om dat feit extra onder de aandacht te brengen, worden er deze maand een patiënteninformatiedag en een tentoonstelling georganiseerd. De informatiedag vindt komende zaterdagochtend plaats en is bedoeld voor alle belangstellenden, dus ook mensen die zelf geen reuma hebben, of patiènt van een ander ziekenhuis zijn. Er wordt naast de algemene informatie, ook uitleg verstrekt over allerlei specifieke aandoeningen. Er wordt verder voorlichting gegeven over nieuweontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van reumatoïde artritis, systemische sclerose en SLE, en nieuwe inzichten in het optreden van artrose. De ochtend duurt van 10.30 tot 12.00 uur en vindt plaats in collegezaal 1,op de eerste etage van het LUMC.

De tentoonstelling vindt later deze maand plaats en toont op een tiental informatiepanelen uitleg over ontwikkelingenrond de verschillende reumatoïde aandoeningen. Ook is er een interactief vragenspel. Meer informatie is te vinden op www.lumc.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×