Wethouder John Steegh en hoogheemraad Pieter Hellinga roeien door Leidse grachten. (Foto: PR).

Campagne 'Leiden leeft met water' gestart

Vandaag ging de campagne ‘Leiden leeft met water’ van start. Om aandacht te vragen voor deze actie voor schoon water stapten Pieter Hellinga, hhoogheemraad bij Rijnland, en wethouder John Steegh in een C4 en roeiden door de Leidse grachten. Ze werden daarbij geholpen door roeiers van de Leidse studentenroeivereniging Njord. Onderweg overhandigden ze baniers aan een aantal cafĂ©’s en restaurants, watersportverenigingen en rederijen in Leiden. Doel van de actie is om bewoners en bezoekers bewust te maken van het belang van schoon en aantrekkelijk water.

De actie moet er voor zorgen dat bewoners en bezoekers ervan bewust zijn dat ook zij een rol hebben bij het schoon houden van het water. Het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden werken samen om de grachten nog aantrekkelijker te maken, zodat bewoners en bezoekers van Leiden ervan kunnen genieten. “Als afval de Leidse wateren vervuilt lijkt het water vies en dat willen we niet”, zegt Hellinga. “De aantrekkingskracht van het water voor recreanten en toeristen komt zo in het gedrang: afval in de grachten doet afbreuk aan het stadsbeeld van Leiden.”

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×