Vanmorgen werd een bijzonder leuk voorleesboek gepresenteerd in Naturalis. De locatie was zeer toepasselijk, want de titel van het boek is: 'Help een Dino in de tuin!'. Het idee voor het boek, dat op speelse wijze ingaat op thema's als gezinsuitbreiding en jaloezie, ontstond zomaar op een nacht bij schrijfster Hilde Meijer. Mevrouw Meijer werkt al jaren als kleuterleerkracht in het basisonderwijs en schreef het boek, met een van haar leerlingen als hoofdpersoon, speciaal voor vierjarige kleuters. Hoofdpersoontje Jort genoot zichtbaar van de belangstelling van alle aanwezige ouders en kinderen. Barbara de Wolf heeft het boek prachtig en bijzonder grappig geïllustreerd. Na de presentatie werden de kleuters van de Leidse Lorentzschool 'Dino-wijs' gemaakt door een medewerker van Naturalis en was er natuurlijk limonade met taart.

Juf Hilde Meijer en hoofdpersoontje Jort, foto's: Jacqueline Borg.

'Help een Dino in de tuin!'

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×