Vragen SLO over verkoop NUON

De Stadspartij Leiden Ontzet heeft het college schriftelijke vragen voorgelegd over de verkoop van aandelen NUON aan Vattenvall. NUON bestaat aldus SLO uit een handelsonderneming die verantwoordelijk is voor de productie, in- en verkoop van gas en elektriciteit; een onderneming die straatverlichting beheert en onderhoudt; een onderneming voor stadsverwarming; en het lokaal netwerkbedrijf van gas en elektriciteit. Allereerst wil de partij weten welke van deze onderdelen aan Vattenvall worden verkocht, en waarop de onderlinge verdeling van de opbrengsten gebaseerd is. Omdat de ondernemingen voor de straatverlichting en stadsverwarming aldus SLO echte Leidse componenten zijn, wil de partij weten of daarmee rekening wordt gehouden bij de opbrengstenverdeling.

De WK-centrale aan de Langegracht is al verkocht. SLO is benieuwd of Leiden ook baat had bij de opbrengst, en hoeveel die verkoop opgeleverd heeft. Vervolgens informeert de partij naar de juridische verhouding tussen ENECO-warmte en NUON-warmte. Als ENECO dat deel van NUON overgenomen heeft, wil SLO weten wat dat opleverde. Volgens SLO is er sprake geweest van onterechte indirecte heffing van energiebelasting op warmte. De partij wil weten wat Leiden daaraan gaat doen.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×