Leids Boekenweekfestijn in Naturalis

Het motto van de Boekenweek 2009, die nu gehouden wordt tot en met 21 maart, is ‘TJIELP TJIELP – De literaire zoo’. De Leidse Boekenweek start een weekje later, op 22 maart. Dan zal Hans Dorrestijn, als hoofdgast van het Leids Boekenweekfestijn, in Naturalis een lezing geven over ‘De Vogelaar’. Daarnaast wordt een workshop ‘Dier op papier’ gegeven voor jong (vanaf 8 jaar) en oud en dragen leden van het Leids Dichtersgilde, hun steentje bij. Het geheel wordt muzikaal begeleid door het klarinetensemble van BplusC.

De Leidse Boekenweekactiviteiten starten zondag 22 mei om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur met ‘Dier op papier’. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur wisselen het klarinetensemble van BplusC en leden van het Leids Dichtersgilde elkaar af in het museum. De dichters hebben zich laten inspireren door de dieren in Naturalis en dragen hun speciaal voor de Boekenweek gecomponeerde gedichten voor. Om 14.00 uur geeft Hans Dorrestijn een lezing over Dorrestijns vogelgids, een autobiografisch boek en zal na afloop op verzoek zijn boek signeren. Kaartjes voor de lezing kosten € 10,- en zijn te koop op de dag zelf in Naturalis.

Meer info en volledig programma: www.naturalis.nl.

 

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×