Topcoaches verzorgen basketball clinics in Leiden

De legendarische Amerikaanse college basketballcoach Bobby Knight verzorgt op zondag 19 april twee clinics in Leiden. Ook de meest succesvolle Nederlandse basketballcoach, Ton Boot, is dan van de partij. Bobby Knight geldt als de meest succesvolle coach in het Amerikaanse Division I collegebasketball. Met zijn ploegen Texas Tech, Indiana University en United States Military Academy won hij niet minder dan 902 wedstrijden. Een onaantastbaar record onder Division I-coaches. Drie keer leidde Knight Indiana University naar de nationale collegetitel. In 1984 werd de Amerikaanse basketballploeg in Los Angeles Olympisch kampioen onder leiding van Bobby Knight.

Ton Boot hoeft qua overwinningen nauwelijks onder te doen voor Knight. In 1179 officiële wedstrijden won hij 828 keer; meer dan 70 procent van zijn wedstrijden. De 148-voudig international won 19 landstitels (14 als coach, 5 als speler), 4 nationale bekers en werd 7 keer uitgeroepen tot Coach van het jaar. Ton Boot bijt op 19 april om 13.30 uur het spits af met een uur durende verhandeling over motivatie en teambuilding.

De komst van Bobby Knight naar Nederland wordt mogelijk gemaakt door een partnership tussen Baden en Sports Academy Skillzz. Knight zal voor de Sports Academy Skillzz op 19 april ’s middags de technische aspecten van het basketball onderwijzen. ’s Avonds is Knight de hoofdgast tijdens een seminar dinner, waar hij zal spreken over motivatie en teambuilding.

Het complete programma en meer uitgebreide informatie over Bobby Knight en Ton Boot is te vinden op de website www.skillzz.org.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×