Lakenfeesten in landelijke evenementen top 10

De Leidse Lakenfeesten is niet alleen in Leiden één van de belangrijkste evenementen, ook landelijk scoren ze hoog. In de onafhankelijke ‘Respons Evenementen Monitor’ staan ze op de achtste plaats van de top 100 van de in Nederland gehouden evenementen. Het Leidse zomerfeest trekt in vier dagen zo’n 500.000 bezoekers naar de Sleutelstad. Hoogtepunten zijn de Peurbakkentocht, de Laken- en curiosamarkt en de Dragonbootrace. Het enige andere Leidse evenement in de top 100 staat op nummer 96: Werfpop. Dat bijvoorbeeld de viering van Leidens Ontzet niet in het overzicht voorkomt heeft te maken met het feit dat in de evenementenmonitor met name landelijke mediaaandacht zwaar weegt. 3 Oktober is meer een lokaal feest. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×