Geen extra tijd voor bod Koppenhinksteeg

De gemeenteraad heeft gisteren besloten om de Vrijplaats Koppenhinksteeg geen extra tijd te geven om hun bod op het gekraakte complex nader uit te werken. De raad boog zich gisteravond over deze kwestie op verzoek van D66, de SP en de Stadspartij Leiden Ontzet (SLO). Die partijen vinden dat het college het bod van 1 miljoen euro dat de vrijplaats op het complex heeft gedaan, serieus moet onderzoeken. VVD-wethouder Pieter van Woensel gaf aan dat ook te doen: “Er zijn 9 biedingen, die worden allemaal inhoudelijk getoetst. Als ze aan de voorwaarden voldoen, gaan we in een tweede ronde bekijken wie het hoogste bod heeft gedaan. Met die partij wordt dan een voorlopige koopovereenkomst gesloten.” Volgens Van Woensel is er nog geen keus gemaakt, maar valt het besluit wel één dezer dagen.

De vrijplaats had om twee maanden extra tijd gevraagd om het door hen uitgebrachte bod nader uit te werken. Een meerderheid van de partijen in de Leidse raad voelde daar echter niets voor. De VVD denkt dat de vrijplaats alleen maar een bod heeft uitgebracht om de procedure te frustreren. Ook de ChristenUnie sluit dat niet uit. Voor het CDA was de hele discussie overbodig: “De procedure was vor alle partijen helder, dit was een overbodig debat”. Ook volgens wethouder Van Woensel is uitstel niet mogelijk: “Een ongeldige bieding mag niet worden aangevuld. Andere bieders kunnen gemeente daaraan houden. Iedereen kende de procedure en wordt gelijk behandeld. bij wijze van spreke ‘met de blinddoek op’.

Uiteindelijk kreeg het verzoek om meer tijd alleen de steun van D66, de SP en de SLO en werd dus verworpen.

Leiden Nieuws Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×