Leerlingen testen hun smaak, foto: Parcellischool.

Smaakvolle lessen op Pacellischool

Vandaag is op de Leidse Pacellischool het project ‘Smaak’, waarmee de afgelopen weken gewerkt is, feestelijk afgesloten met allerlei activiteiten rondom dit thema. Overal klonk muziek en in de lokalen konden ouders en leerlingen genieten van allerlei hapjes en drankjes, soms met een blinddoek voor of met een dichtgeknepen neus. Appelsap bleek bijvoorbeeld erg lastig te herkennen met een ander kleurtje. Zo werden de zintuigen geprikkeld . Ook de ‘smaak’ van kunst, muziek en mode kwam aan bod. Er waren diverse optredens en zelfs een modeshow met zelfgemaakte kleding op een cat-walk. Het was een leerzaam en leuk leertraject met een spetterende afsluiting, waar de school trots op kan zijn. 

In het kader van het project, werden de lessen de afgelopen weken niet op de gebruikelijke manier gegeven, maar door onderwijs gericht op ‘Meervoudige Intelligentie’. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillen tussen kinderen, die de lesstof op hun eigen manier oppakken. Op de Pacelli-school wordt hier rekening mee gehouden door te werken met: ikkaarten, samenkaarten, doekaarten, muziekkaarten, kijkkaarten, natuurkaarten, taalkaarten en rekenkaarten. Deze werkwijze maakt de leeromgeving een stuk interessanter en rijker voor de kinderen.

Meer info: www.pacellischool.nl.

 

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×