'Beter een groene buurt dan een ver bos'

Wildplukker B en Citygardener M, die liever anoniem blijven, willen Leiden ‘stiekem opgroenen’. De Sleutelstad moet volgens de organisatoren van de Leidse Zaaidagen, niet alleen leefbaarder maar ook eetbaarder worden. Wildplukker B: “Als ik met mijn kleuter over straat loop, vraagt hij bij iedere bloem of bes: Kun je die eten? Negen van de tien keer moet ik hem ‘nee’ verkopen! Waarom is dat eigenlijk? Er zijn prachtige bomen en struiken die wél eetbaar zijn!” Citygardener M vult aan: “Al dat stadsfruit is bovendien gezond voor daklozen”. Onder het motto ‘Beter een groene buurt dan een ver bos’ gaan beide dames op 11 en 12 april, samen met een groep enthousiaste Leidenaren aan de slag met wildbloemenmengsels, slazaadjes, zonnebloempitten, broccolizaad en andere zaden. Zo zal in de komende maanden de stad groen kleuren. Wie mee wil helpen is welkom.

Verzamelplaats: Op zaterdag 11 en zondag 12 april om 11:00 uur aan de Haven (einde Haarlemmerstraat). Meenemen: zaden, een harkje, een flesje water en eventueel wat potgrond. Meer info: www.zaaidagen.nl.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×