Programmaraad wil Franstalige zender op de kabel

Met ingang van 7 april brengt kabelexploitant Ziggo het analoge televisiepakket terug van 34 naar 30 kanalen. Daarbij verhuizen onder andere de Franse zenders TV5 Monde en Arte, op eigen verzoek, naar het digitale pakket. De Programmaraad Rijnland Bollenstreek vindt het niet aanvaardbaar dat er daardoor binnenkort geen Franstalige zenders meer worden doorgegeven in het analoge televisiepakket en heeft Ziggo daarom per brief gevraagd om in ieder geval één Franstalige zender door te blijven geven. Volgens de programmaraad zijn er andere Franstalige zenders beschikbaar die in plaats van TV5 Monde en Arte kunnen worden doorgegeven.

De programmaraad wil nu dat Ziggo een nieuw advies afwacht. De raad hanteert bij de samenstelling van het wettelijk minimumpakket namelijk het criterium dat de belangrijke ons omringende taal- en cultuurgebieden daarin worden vertegenwoordigd in de vorm van publieke zenders met een brede programmering. Volgens het Commissariaat voor de Media is Ziggo verplicht een nieuw advies aan de programmaraad te vragen. Op donderdag 19 maart zal de programmaraad beslissen welke Franstalige zender er alsnog in het minimumpakket moet worden opgenomen.

Leiden Nieuws fransezender


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×