Vliegeren tijdens 'Nawrooz' 2008, foto: Volkenkunde.

Volkenkunde viert Afghaans Nieuwjaar

Ook dit jaar wordt ‘Nawrooz’ (Perzisch voor Nieuwe Dag), het Nieuwjaarsfeest van bijna alle volken, die een Iraanse taal spreken, weer uitgebreid gevierd in Museum Volkenkunde. Tijdens een doorlopend feestelijk programma, boordevol leuke en interessante activiteiten, kunnen bezoekers kennismaken met de manier waarop dit nieuwjaarsfeest in Afghanistan wordt gevierd. In samenwerking met Stichting Afghaanse Jongeren (KEIHAN) kan men genieten van Afghaanse hapjes en drankjes, live muziek en dans, lezingen, workshops vliegers maken, Tabla spelen en Attan dansen. Daarnaast is er een kleine tentoonstelling van traditionele Afghaanse kleding met themarondleidingen.

Het Nieuwjaarsfeest vindt plaats op zondag 22 maart. Meer info en volledig programma: www.volkenkunde.nl.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×