Onthulling Gedenksteen rectoraat prof. Breimer

Straks wordt de gedenksteen voor het rectoraat van prof. Breimer onthuld. prof. dr.Douwe Breimer vervulde het rectoraat bij de universiteit van 2001 tot 2007. De steen wordt hem aangeboden door het gemeentebestuur en ligt in de zuidingang van het bestuursbureau aan Rapenburg 70. Hij is deels op gemeentegrond en deels op het terrein van de universiteit gelegd, om zo de nauwe verbondenheid tussen de stad en de universiteit te benadrukken. Deze verbondenheid is tijdens het rectoraat van prof. Breimer aanzienlijk verbeterd, aldus de gemeente.

Het ontwerp was in handen van Jan Kleingeld, die op de steen onder meer een deel van het lied “Laat je zoon studeren” liet aanbrengen. De onthulling vindt plaats om 12.30 uur. Aanwezig zijn naast prof. Breimer, het gemeentebestuur en het college, ook Paul van Vliet, Kai van Oven en Floor Kist. Studenten van Minerva zullen het lied nogmaals laten horen.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×