Onderzoek Warenhuis van start

Oud-Tweede Kamerlid Schutte gaat samen met oud-wethouder mevrouw Herweijer het onderzoek naar de misstanden bij Het Warenhuis uitvoeren. De burgemeesters Bloemen van Zoeterwoude (namens het dagelijks bestuur van de Gevulei) en Lenferink hebben hier gezamenlijk opdracht voor gegeven. Het is de bedoeling dat het onderzoek voor 1 juni 2009 wordt afgerond. Na aan spoeddebat beloofde wethouder Steegh vorige maand dat zo’n onderzoek er zou komen. In het onderzoek wordt nadrukkelijk ook gekeken naar de wijze waarop het college en de gemeenteraad van Leiden hierover door Steegh zijn ge├»nformeerd. Ook zullen Schutte en Herweijer aanbevelingen doen over de manier waarop de Gevulei het toezicht op kringloopbedrijf Het Warenhuis kan verbeteren.

Door het dagelijks bestuur van de Gevulei is besloten om onderzoek te laten doen naar het eigen functioneren en naar het functioneren van de directie ten aanzien van de ontstane problemen in Het Warenhuis. Burgemeester mr. E.G.E.M. Bloemen, namens het dagelijks bestuur van de Gevulei, en burgemeester drs. H.J.J. Lenferink hebben tot gezamenlijk opdrachtverstrekking voor de beide onderzoeken besloten omdat deze nauw met elkaar verbonden zijn en zich voor een groot deel richten op dezelfde vraagstukken.

De heer Schutte was twintig jaar (1981-2001) fractievoorzitter voor het Gereformeerd Politiek Verbond in de Tweede Kamer. Eerder was hij voor diezelfde partij lid van de provinciale staten in Utrecht. Mevrouw Herweijer is momenteel werkzaam als adviseur en is voorzitter van de Rekenkamercommissie van de gemeente Nieuwegein. Zij was wethouder van de gemeente Utrecht (1994-1998) en daarvoor lid van Provinciale Staten van Utrecht namens D66.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×