RTBF Sat op regionale kabel

De Belgische, Franstalige zender RTBF Sat komt vanaf begin april in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek op de kabel. Op die datum voert kabelmaatschappij Ziggo een aantal wijzigingen door, waarbij het analoge pakket wordt teruggebracht van 34 naar 30 zenders. Onder andere TV5 Monde en Arte verhuizen dan naar het digitale pakket. Deze zenders willen zelf niet meer analoog worden doorgegeven. Omdat er daardoor geen Franstalige zender meer in het analoge basispakket zou worden doorgegeven, besloot de regionale programmaraad (PRRB) afgelopen avond om Ziggo te adviseren RTBF Sat in het analoge pakket op te nemen. Ziggo moet dat advies in principe overnemen.

Verder vergaderde de programmaraad over de samenstelling van het radiopakket voor het komende jaar. In mei wordt dat pakket vastgesteld en zal blijken of bijvoorbeeld Radio Noord-Holland op de kabel de vrijgekomen plek kan innemen van Juice FM. Die zender is niet meer voor doorgifte beschikbaar.

Rockzender Arrow lijkt verzekerd te blijven van een plek op de kabel. Vorige week moest dat station het landelijke fm-ethernetwerk inleveren wegens een betalingsachterstand van ruim negen miljoen euro aan de overheid.

Leiden Nieuws fransezender


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×