Lezing over feestelijk oud worden

De ANBO Afdeling Leiden organiseert op woensdag 8 april 2009 de themabijeenkomst ‘Levenskunst van ouderen’ in Stadscafé Van der Werff. Mevrouw Liebje Hoekendijk zal een lezing houden over dat oud zijn voor veel mensen feest is. Vrijheid, tijd, kunnen doen wat je wilt, minder verplichtingen. Met een kritische blik en humor bespreekt Hoekendijk deze en andere onderwerpen, puttend uit de vele ervaringen van ouderen zelf. Aan de orde komen behalve ‘feest’, thema’s als herinneringen, zingeving en seks, maar ook vraagstukken als afhankelijkheid van hulp, depressie en overlijden. Kortom levenskunst van ouderen is onmisbaar voor iedereen die bezig is oud te worden, maar ook voor kinderen van oude mensen, verzorgers en vrijwilligers.

Liebje Hoekendijk werkte in het sociaal cultureel werk. Zij initieerde en leidde de tv-serie ‘Werkwinkel’ , Tiener Aktief en Technika 10. Ook organiseerde ze landelijke vrijwilligersdagen en gaf een landelijke vrijwilligerskrant uit, was algemeen secretaris van een Europese Platform voor vrijwilligerswerk en publiceert sinds 1969 over spiritualiteit, moralisme en zelfhulp.

Stadscafé Van der Werff, Steenstraat 2. Aanvang: 15.00 uur (zaal open 14.45). De toegang en kopje koffie gratis.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×