Wethouder bezoekt eeuwfeest

Wethouder Gerda van den Berg, tevens de 1e loco-burgemeester van Leiden, bezocht afgelopen woensdag een eeuwfeest. Ze was te gast in de Gouden Leeuw, waar de Leidse mevrouw B.M. Gijbels-Jaspers haar 100e verjaardag vierde. Mevrouw Bouwdina Maria Jaspers werd in 1909 geboren in Ambt-Hardenberg te Drenthe. Haar moeder stierf in 1915, waarna haar vader met een Leidse trouwde. Dit huwelijk duurde maar kort, omdat ook hij overleed. De Leidse stiefmoeder nam de zorg voor mevrouw Jaspers en haar broers en zussen op zich en nam hen mee naar leiden. De dochters werden in het weeshuis St. Maarten, aan de St.Jacobsgracht opgeleid tot dienstbode bij gegoede families. Mevrouw Jaspers kwam daarna in dienst bij de directeur van dat weeshuis. Vervolgens kreeg ze een huishoudelijke baan bij Bakkerij Van Noort.

Ze trouwde in 1929 met Adrianus Gijbels, met wie ze vijf kinderen kreeg. De 100-jarige woont nu in Roomburg, en geniet daar van haar familie en de natuur.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×